ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΘΡΙΦΤΗ ΖΥΜΗ ΜΠΙΣΚΟΤΟΥ ΚΑΙ ΓΕΜΙΣΗ ΚΕΡΑΣΙ

Κεράσι: ένα από τα πιο ισχυρά, φυσικά αντιφλεγμονώδη

Αυτό το δροσερό και νόστιμο ανοιξιάτικο φρούτο, προσφέρει σημαντικά οφέλη στην υγεία μας, καθώς διαθέτει ποικιλία θρεπτικών συστατικών, βιταμινών και ιχνοστοιχείων που συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία του, αλλά και στην πρόληψη και θεραπεία πολλών νοσημάτων.

Τα κεράσια δεν είναι μόνο νόστιμα, είναι επίσης και ωφέλιμα. Είναι από τα πιο ισχυρά, φυσικά αντιφλεγμονώδη, γεγονός που σημαίνει ότι έχουν ευεργετική δράση σε πολλές διαφορετικές περιπτώσεις.

Πολλές επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει τη σημαντική θρεπτική αξία αυτού του φρούτου, η οποία οφείλεται κυρίως στην περιεκτικότητά του σε αντιοξειδωτικά, αλλά και σε άλλα ωφέλιμα για την υγεία μας συστατικά.

Το κόκκινο χρώμα του κερασιού, οφείλεται στην χρωστική ουσία ανθοκυάνη, ένα διατροφικό αντιοξειδωτικό που παίζει προληπτικό και θεραπευτικό ρόλο σε πλήθος ασθενειών, καταπολεμώντας τις ελεύθερες ρίζες. Επίσης, το φρούτο αυτό είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, η οποία οφείλεται στην παρουσία των φυτοχημικών και τη βήτα καροτίνη.

Πολλές βιταμίνες της οικογένειας Β και η βιταμίνη C, αποτελούν δομικά στοιχεία των κερασιών, τα οποία περιλαμβάνουν επίσης φολικό οξύ, νιασίνη και ριβοφλαβίνη. Τέλος, τα κεράσια περιέχουν μικρές ποσότητες σιδήρου, μαγνησίου, καλίου και πρωτεϊνών.

Εκτός από νόστιμα και δροσιστικά, τα κεράσια έχουν και πολλά οφέλη για την υγεία μας. Μέχρι πριν από λίγα χρόνια, οι άνθρωποι δεν είχαν καν επίγνωση των ευεργετικών τους ιδιοτήτων. Ωστόσο, χάρη στην ιατρική έρευνα, μάθαμε περισσότερα σχετικά με αυτό το φρούτο, αλλά και το και πώς μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε ως φυσικό «φάρμακο».

http://www.clickatlife.gr/diatrofi/story/14818

 

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ

0404201424558 (2)

1 φλυτζάνι ζάχαρη

1 κουταλάκι μπαίκιν πάουντερ

1/4 κουταλάκι αλάτι

ξύσμα από ένα μεγάλο  λεμόνι

3 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 αυγό

1 φλυτζανι βούτυρο(Lurpack) σε θερμοκρασία δωματίου κομμένο σε κομματάκια

0404201424519 (2)

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 175-180 βαθμούς.

Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ  τα 5 πρώτα υλικά.

0404201424523 (2)

Προσθέτουμε το αυγό και το βούτυρο ..

0404201424534 (2)

Ανακατεύουμε και ψιχουλιάζουμε το μείγμα με τα χέρια μας ..

0603201423234 (2) 0603201423235 (2)

Στρώνουμε το μισό μείγμα σε μια στρογγυλή κουμπωτή φόρμα (26 εκ διάμετρο)

στρωμένη με χαρτί ψησίματος που το έχουμε βουτυρώσει ελαφρά ..

0404201424540

Με να κουτάλι στρώνουμε το μείγμα  ανασηκώνοντας το ώστε να καλύψει λίγο και τα πλάγια της φόρμας.

 

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

0404201424529 (2)

500 γρ αποξηραμένα κεράσια ( μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και φρέσκα )

χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι

1/3 φλιτζανιού ζάχαρη(αν βάλετε φρέσκα κεράσια η ζάχαρη θα γίνει μισό φλυτζάνι)

4 κουταλιές της σούπας κόρν φλάουερ

0404201424532 (2)

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ..

 

 

ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ

0404201424557 (2)

Βάζουμε την γέμιση πάνω στο μείγμα της ζύμης που έχουμε ήδη στρώσει  και στρώνουμε το υπόλοιπο από πάνω ..

0404201424546 (2)

Πιέζουμε γύρω γύρω την ζύμη  με το κουτάλι για να ενωθεί με το κάτω στρώμα ..

0404201424555 (2)

Ψήνουμε μέχρι να κάνει πάτο, να ροδίσει ελαφρά ( περίπου 45 λεπτά).

Βγάζουμε από τον φούρνο  και αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν το κόψουμε ..

0404201424565 (2)

Τρώγεται μετά  μανίας και μοσχοβολάει μπισκότο βουτύρου.

0404201424560 (2)

Συνοδέψτε το με παγωτό,με σαντιγί  η απολαύστε το σκέτο  .

0404201424564 (2)

 

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ  ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

 

 

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Στέλιος Μυλιώτης-Ρένα Κώστογλου)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON