Navigation Menu+

ΣΠΙΤΙΚΟ ΠΑΓΩΤΟ ΣΕ 3 ΓΕΥΣΕΙΣ!!

Posted on Nov 16, 2012 by in Επιδόρπια, Παγωτά & Γρανίτες | 0 comments

040620121583

Καλοκαίριασε ??Ναι λένε κάποιοι!! Όχι ακόμα, λέω εγώ .. Αλλά το παλεύουμε!!
Έτσι αποφάσισα να κάνω κάτι πραγματικά καλοκαρινό!! Παγωτό σπιτικό, σε 3 γεύσεις !!

Μια συνταγή που την έμαθα από την μητέρα μου ( πάλι) και την βελτίωσα αρκετά!! Χρονολογείται από το 1978!!
Τότε το λέγανε κασάτο και βάζανε την μια στρώση πάνω στην άλλη!! Εγώ το βάζω ξεχωριστά για να διαλέξει ο καθένας την γεύση που του αρέσει !!

Αυτή η συνταγή βγάζει περίπου 2 κιλά παγωτό!!

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 κουτί γάλα ζαχαρούχο και μισό
1 κουτί γάλα εβαπορέ και μισό
6 ασπράδια αυγών μαρέγκα σφικτή
μισό κουταλάκι κρεμόριο
4 βανιλέτες
500 γρ κρέμα σαντιγί ARLA
200 γρ κουβερτούρα λιωμένη σε μπαίν μαρί
1 κούπα σάλτσα φράουλα
μισή κούπα ψιλοκομμένα κερασάκια
δάκρυα σοκολάτας

Χτυπάμε τα ασπράδια με το κρεμόριο σε σφικτή μαρέγκα.

Την βάζουμε σε ένα μπώλ.

 

Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος.

Ρίχνουμε τα γάλατα εναλλάξ (εβαπορέ και ζαχαρούχα) και τις βανιλέτες.

Προσθέτουμε απαλά τα ασπράδια χτυπημένα μαρέγκα.

 

Το ανακατεύουμε απαλά..

Η μαρέγκα θα προσθέσει < αέρα > στο παγωτό μας.

 

Βάζουμε στο ψυγείο το μπώλ του μιξερ για 30 λεπτά.Το βγάζουμε και το χτυπάμε δυνατά για 5 λεπτά.Επαναλαμβάνουμε ανά 30 λεπτά 2 με 3 φορές ακόμα.Χωρίζουμε το παγωτό σε 3 μέρη.

Βάζουμε σε ένα μπώλ τα κερασάκια και το 1/3 από το παγωτό μας. Ανακατεύουμε και…

 

Γεύση βανίλια…..

  

Βάζουμε στο 2 μέρος του παγωτού ένα φλυτζάνι σάλτσα φράουλα και το χτυπάμε με το σύρμα να ενσωματωθεί.(συνταγή για σάλτσα φράουλας στην ανάρτηση <τάρτα φράουλα σε 30 λεπτά> 11/05/2012)

Το βάζουμε σε μπώλ… Γεύση φράουλα..

 

Λιώνουμε σε μπαίν μαρί 200 γρ κουβερτούρα.
Την αφήνουμε να κρυώσει.Την προσθέτουμε στο τελευταίο μέρος του παγωτού και χτυπάμε στο μίξερ.Το βάζουμε σε μπώλ και προσθέτουμε από πάνω δάκρυα σοκολάτας (προαιρετικά).

Παγώνουμε για ένα οχτάωρο!!

Και μετά ……..

Καλή όρεξη!!!!!

 Tips:Όσες πιο πολλές φορές χτυπήσουμε το παγωτό τόσο πιο πολύ <αέρα> θα πάρει και θα αφρατέψει.Χθές που έκανα το παγωτό έκανα σάλτσα φράουλα και την έβαλα σε βάζο και στην κατάψυξη.

Όποτε θέλω βγάζω και αρωματίζω κρέμες, παγωτά, γρανίτες και σορμπέ..


ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha Captcha Reload

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>