ΤΟΥΡΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ ΣΟΚΟΛΑΤΑ-ΦΡΑΟΥΛΑ

Οι φράουλες έχουν πλούσια αντιοξειδωτική δράση, αρκεί να σκεφτεί κανείς πως ένα φλιτζάνι την ημέρα, που αντιστοιχεί σε 5-8 μεγάλες φράουλες προσδίδει περισσότερη βιταμίνη C από την συνιστώμενη ημερήσια δόση.  Η αντιφλεγμονώδης δράση της φράουλας είναι γεγονός καθώς οι φαινόλες που περιέχει μειώνουν τη δράση του ενζύμου COX που προκαλεί την φλεγμονή. Τα αντιφλεγμονώδη φάρμακα εμποδίζουν τη δράση αυτού του ενζύμου περιορίζοντας έτσι τη φλεγμονή που συναντάμε σε παθήσεις όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η οστεοαρθρίτιδα, το άσθμα και ο καρκίνος.

Η γαστρίτιδα και οι φλεγμονές της βλεννώδους μεμβράνης του στομάχου, σχετίζονται με την κατανάλωση αλκοόλ. Μπορούν όμως να προκληθούν και από ιογενείς λοιμώξεις ή από τη λήψη μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών φαρμάκων όπως π.χ. η ασπιρίνη αλλά και αντιβιοτικών που χορηγούνται για την αντιμετώπιση του ελικοβακτηρίου του πυλωρού. Στην περίπτωση του έλκους οι συμβατικές θεραπείες πρέπει να λαμβάνονται σε συνδυασμό με φάρμακα τα οποία διαθέτουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Έτσι οι φράουλες μπορούν να αποτελέσουν μια φυσική αντιοξειδωτική λύση για το πρόβλημα.

Οι φράουλες είναι ευαίσθητο φρούτο, μην τις αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου παρά μόνον λίγες ώρες. Μπορείτε, ωστόσο, να τις διατηρήσετε ολόκληρες με το πράσινο φυλλαράκι τους – αν προηγουμένως δεν τις έχετε πλύνει – σε γυάλινο αεροστεγές δοχείο, στο ψυγείο, μέχρι και δύο ημέρες.

Οι φράουλες πρέπει να αποθηκεύονται στο ψυγείο σε πλαστικό σκεύος με τρυπημένο κάλυμμα για να επιτρέπεται η διέλευση του κρύου αέρα.  Χρειάζεται να πλένονται καλά πριν καταναλωθούν διότι η τραχιά επιφάνεια τους ευνοεί τη συσσώρευση σκόνης και λιπασμάτων.

Μην τις αφήνετε να μουλιάσουν, όταν τις πλένετε : θα χάσουν το άρωμα και το χρώμα τους. Είναι προτιμότερο να τις βάλετε σε σουρωτήρι, και να ρίξετε άφθονο νερό (μαζί με τα κοτσανάκια τους). Φροντίστε να τις καταναλώσετε αμέσως μετά το πλύσιμο.


http://www.ygeianews.gr/section/diatrofi/content/ta-pollapla-ofeli-tis-fraoulas

 

 

Συνταγή για το παντεσπάνι σοκολάτας εδώ : https://koykoycook.gr/?p=5430

Φτιάξτε το από την προηγούμενη μέρα.

Φρέσκο δεν θα κοπεί καλά.

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

 3 φάκελοι γκαρνί κακάο

3 φλυτζάνια κρέμα γάλακτος

3 κουταλιές της σούπας κοσκινισμένο κακάο άγλυκο

Χτυπάμε τα 2 πρώτα υλικά στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα.

Προσθέτουμε το κακάο ελαττώνοντας την ταχύτητα στο μίξερ.

Αυξάνουμε ξανά τις στροφές για να ενσωματωθεί .

Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο να σφίξει για τουλάχιστον 2 ώρες .

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΙΣΜΑ

 1 Φάκελος ζελέ φράουλα

1 σφηνάκι λικέρ φράουλα η κεράσι

1 φλυτζανι ζεστό νερό(όχι καυτό)

Διαλύουμε το ζελέ στο ζεστό νερό .

Προσθέτουμε το λικέρ και αφήνουμε να κρυώσει προτού αρχίσουμε να ποτίζουμε το παντεσπάνι μας.

Όπως πάντα το πάνω  ( τελευταίο ) παντεσπάνι το αφήνουμε χωρίς να το ποτίσουμε.

 

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ 2 ΚΡΕΜΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ

 6 φάκελοι γκαρνί

2 μορφάτ  κρέμα (κουτί)

3 κρέμες γάλακτος των 250 ml

2 βανίλιες

1 κουταλιά της σούπας εσάνς φράουλα

χρώμα ζαχαροπλαστικής rose rosado της Wilton

Έχουμε βάλει τις κρέμες μόρφατ τουλάχιστον για 2 ώρες στο ψυγείο προτού τις χρησιμοποιήσουμε .

Τις χτυπάμε να αφρατέψουν  στο μίξερ και προσθέτουμε τις κρέμες γάλακτος και τα γκαρνί.

Ρίχνουμε  τις βανίλιες .

Χωρίζουμε το μείγμα σε 2 μέρη .

Βάζουμε το ένα μέρος στο ψυγείο να σφίξει .

Στο άλλο μέρος προσθέτουμε την εσάνς και το χρώμα .

Η ποσότητα του χρώματος εξαρτάται από την απόχρωση που θέλετε.

Βάζουμε και το δεύτερο μέρος στο ψυγείο να σφίξει για 2 ώρες περίπου .

 

 

ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ

Ποτίζουμε το πρώτο μας παντεσπάνι με το ζελέ φράουλας και στρώνουμε την μισή κρέμα σοκολάτα.

Συνεχίζουμε με το δεύτερο παντεσπάνι .

 

Με μια σπάτουλα επικαλύπτουμε προσεχτικά όλη την τούρτα με  ένα λεπτό στρώμα άσπρης κρέμας.

Γεμίζουμε 2 κορνέ το ένα με την λευκή κρέμα και το άλλο με την φούξια .

Για τα πέταλα χρησιμοποιήσαμε 2 μύτες Wilton 12 ΜΜ.

 

Θα χρειαστούμε και μια  λεπτή σπάτουλα να κάνουμε τα πέταλα.

Για το πάνω μέρος της τούρτας χρησιμοποιήσαμε μια μύτη για ροζέτες και  μια μύτη Wilton 12MM.

 

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ  ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

 

 

 

 

 

 

 

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Στέλιος Μυλιώτης-Ρένα Κώστογλου)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
11 Comments
  1. Πραγματικά υπέροχη και από τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν σίγουρα πεντανόστιμη…!!

    Όμως έχω μία σημαντική απορία. Τα φάκελα garni είναι των 50γρ. ή των 100;

    1. ευχαριστουμε για τα καλα σας λογια !! ειναι των 100 γρ

    1. ολες οι τουρτες που φτιαχνουμε ειναι στα 3 κιλα περιπου

  2. που μπορω να βρω εσανς φραουλα?ειμαι από περιστερι

Leave a Reply

Your email address will not be published.

About Me

Κατάγομαι από την Σάμο. Η οικογένεια μου ήρθαν πρόσφυγες στην Σάμο από το Μποντρούμ της Μικράς Ασίας .. .Γεννήθηκα στην Σάμο αρχές της δεκαετίας του 60 σε ένα σπίτι όπου το καλό φαγητό ήταν λατρεία.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e mail μου koykoycook@gmail.com

Read more

Μαγειρέψτε μαζί μας, βήμα-βήμα!!

Cook with us, step by step

FOLLOW US ON